Stelconplaten opruwen

Stelconplaten opruwen

Nieuwe stelconplaten zijn vaak netjes vlak afgewerkt, en hebben een bepaalde stroefheid. Door gebruik en slijtage worden de stelconplaten na verloop van tijd steeds gladder. Sommige nieuwe stelconplaten worden spekglad afgeleverd. Als deze stelconplaten droog zijn geeft dat geen problemen maar als ze nat zijn worden ze spiegelglad. De kans op uitglijden is zeer groot en het is dan niet veilig om er over te lopen of te fietsen. Het rijden met voertuigen zoals vrachtwagens, heftrucks, palletwagens, fietsen of brommers over gladde stelconplaten kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Er gebeuren regelmatig ongelukken omdat stelconplaten te glad zijn. Door vocht of door water, wat op stelconplaten blijft staan, kan een filmlaagje van groene algen ontstaan wat zeer glad kan worden. Het risico dat iemand uitglijdt op een spiegelgladde stelconvloer is zeer groot.

Stelconplaten opruwen door profiel aan te brengen

De oplossing voor gladde stelconplaten is het slijpen van een profiel in het oppervlak van het beton. Door een profiel in de bovenlaag van het beton aan te brengen worden de stelconplaten weer stroef genoeg voor gebruik.

Waarom Stelconplaten op laten ruwen?

Het opruwen van stelconplaten wordt gedaan om te gladheid te voorkomen. Door het opruwen worden de stelconplaten weer goed beloopbaar en berijdbaar. Door een profiel in de bovenlaag van het beton aan te brengen zijn de stelconplaten veilig en kunnen ze jarenlang mee. Voetgangers durven weer te lopen en voor fietsers is het ook een uitkomst. Stelconplaten opruwen wordt gedaan om de stroefheid van het oppervlak te vergroten, de levensduur van de vloeren te verlengen en een opgeruwde stelconvloer is minder gevaarlijk om op te lopen.

Toepassing van opruwen stelconplaten

  • Stelconplaten in situaties waar voertuigen, wandelaars of fietsers gebruik van maken
  • Industrieterrein met stelconplaten waar met heftrucks, palletwagens of vrachtwagens over wordt gereden
  • Parkeerplaatsen met stelconplaten waar auto’s op parkeren en voetgangers op lopen
  • Busstations of treinstations waar bussen op rijden en voetgangers op lopen
  • Opslagterrein
  • Bouwproject met stelconplaten
  • Buitenterrein of schoolplein
  • Erfverharding met stelconplaten
  • Kavelpad met stelconplaten.

Techniek van opruwen stelconplaten

De techniek van het stelconplaten opruwen is het slijpen van een profiel in het oppervlak door middel van diamantslijpen. Een opruwmachine met diamantschijven slijpt een profiel in de bovenkant van de betonplaten. Voor zicht locaties slijpen wij een strak profiel met behulp van het in eigen huis ontworpen geleide systeem.

Prijzen opruwen stelconplaten

Het opruwen van stelconplaten kost tussen de € 4,25 en de € 9,50 per vierkante meter, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de ligging en situatie. Bent u op zoek naar de exacte prijzen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.