Paardenstalvloer opruwen

Paardenstalvloeren opruwen

De vloeren van paardenstallen zijn vaak van beton. Dit beton is vaak gestort en gevlinderd of glad afgewerkt. Betonvloeren die te glad zijn afgewerkt kunnen binnen een jaar al problemen geven. Door slijtage van de vloer kan de vloer na verloop van tijd glad worden. Door aanwezigheid van paardenmest wordt de vloer vet en glad. Ook door vocht of wanneer de vloer nat is wordt het glad. Doordat paarden vaak op hoefijzers lopen, hebben ze weinig grip op een gladde betonvloer. Stro en strooisel blijft niet goed liggen op een gladde vloer.

Voorkom gevaarlijk gladde vloeren in paardenstallen

Een gladde vloer in een paardenstal kan gevaarlijk zijn om op te lopen en kan zorgen voor ongelukken. Het risico dat een paard uitglijdt op een gladde betonvloer is groot. Paarden worden bang om te lopen en raken in paniek als de ondergrond te glad is. Het gebeurt regelmatig dat een paard valt en geblesseerd raakt en niet meer herstelt.

De oplossing voor gladde betonvloeren in paardenstallen is het slijpen van een profiel in het oppervlak van het beton.

Waarom vloeren in paardenstallen laten opruwen?

Het opruwen van betonvloeren in paardenstallen wordt gedaan om te gladde vloeren te voorkomen. Door het opruwen worden de dichte betonvloeren weer goed beloopbaar. Door een profiel in de bovenlaag van het beton aan te brengen zijn gladde vloeren verleden tijd. Hierdoor glijden de paarden minder snel uit, durven ze beter te lopen en lopen ze rustiger in de stal. Het voordeel hiervan is dat het gunstig is voor het welzijn van de dieren en zien we dat er minder ongelukken gebeuren.

Wat kunt u in paardenstallen laten opruwen?

  • Gangpaden langs de stallen
  • In stallen waar strooisel op de vloer ligt zodat het strooisel beter blijft liggen
  • Wasplaatsen waar paarden tussen palen staan
  • Rondom stapmolens en trainingsmolens
  • In tussengangen of gangpad van de stal naar de rijbaan
  • Op de buitenplaats of erfverharding.

Zo ruwen wij de vloer in uw paardenstal op

De techniek van het opruwen van betonvloeren van paardenstallen is het slijpen van een profiel in het oppervlak door middel van diamantslijpen. Een opruwmachine met diamantschijven slijpt een profiel in de bovenkant van de betonvloer.

Prijzen opruwen betonvloeren in paardenstallen

Het opruwen van dichte betonvloeren in koeienstallen kost tussen de € 4 en de € 12,50 per vierkante meter, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de situatie. Bent u op zoek naar de exacte prijzen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.