Machine voor slijpen van antislip profiel

Hoe werkt diamantslijpen?

Wij hebben lang onderzoek gedaan naar de kunst van het diamantslijpen, het is namelijk een kunst die je niet in het alledaagse leven tegenkomt. Door het gebruik van de diamantslijpmachine wordt er geen laag van de vloer gefreesd, zoals bij vele anderen wel het geval is, maar worden er sleufjes in de vloer geslepen.

Het gebruik van de machine zorgt ervoor dat ongeveer de helft van de betonnen ondergrond behouden blijft en met behulp van de “sleuf-methode” is er altijd voldoende grip en worden gladde betonvloeren vermeden.

De machine is hydraulisch aangedreven en zorgt ervoor dat het beton nauwkeurig en gelijkmatig geslepen wordt. Het resultaat: een mooi strak profiel gegarandeerd. Doordat ongeveer de helft van het oppervlak behouden blijft, staat de koe met de klauw altijd op een vlakke ondergrond. Door de indrukking van de klauw in het profiel heeft de koe altijd grip. Dit geldt niet alleen voor de hoeven en klauwen van verscheidene dieren, maar denk bijvoorbeeld ook aan het profiel van schoenen of van banden. Hierdoor hebben dieren, mensen en voertuigen meer grip op de ondergrond. Het gebruik van een betonvloer wordt door het gebruik van diamantslijpen veel veiliger.

De machine slijpt door middel van een trommel die met diamantbladen is bezet sleufjes van ongeveer 4 mm breed en 1 tot 4 mm diep in de betonvloer, de diepte is afhankelijk van de hardheid van het beton. Tussen de sleufjes blijft een rug staan van ongeveer 5 mm breed, dit zorgt voor het gewenste profiel en de grip in de ondergrond. Smaller dan 5 mm raden wij niet aan in verband met het afbrokkelen van de rug. Het slijpen kan zowel in de lenterichting als in de breedterichting van de stal; voor nog betere grip kan er ook kruislings dubbel geslepen worden. Voor meer informatie over de processen en de ideale geslepen vloer voor u, raden wij aan contact met ons op te nemen.

Wij frezen niet, wij slijpen!
Previous slide
Next slide